Интериорен дизайн на къща с двор или екстериориорен дизайн обхваща дейностите свързани с външният вид на сградата и околното пространство.

Интериорен дизайн на къща с двор  + барбекю

Няма как барбекюто да не присъства в нашият дизайн на къща с двор. Би било недопустима липса.

Барбекюто е изградено в двора на къщата, в близост до басейна, а дизайнът му изпълнява няколко функции: барбекю, място за отмора и лятно кино.

Сградата е изградена във формата на правоъгълник, а огнището на барбекюто е разположено по късата му страна. 

Интериорен дизайн на къща с двор + лятно кино

Лятното кино представлява спускащ се екран и подвижен проектор. Може да се използва от тревната площ до барбекюто или от диваните вътре. За случаите, когато ще се прожектира от тревата сме предвидили градинска мраморна масичка, на която да се поставя проектора. За да се насладят на филма, клиентите издърпват меките пуфове от басейна, и по този начин си осигуряват допълнителен комфорт.

Колоните са изградени изцяло от суха зидария с камък, за което искрено благодарим на майстор Кезим и неговата група. Покривът е дървен с керемиди, а конструкцията е изцяло видима.

Дизайнът на барбекюто е оформен по подобие на лятна кухня с обеми за съхранение и работен плот. Самото огнище разполага и с пещ (фурна).

От едната страна на огнището има мивка, а от другата плот, на който сме предвидили  кран с инсталация за наливна бира. Плота на барбекюто е от полиран гранит.

Меката мебел в барбекюто е изработена от непромокаем текстил, защото е близо до басейна и се ползва по време на плаж.

Диваните са модулни и могат да се пренареждат, когато и както нашите клиенти пожелаят.

Осветлението е изнесено по стените, но в основните греди на покривната конструкция е вградена диодна лента, която ги осветява. 

Подовата настилка е гранитогрес, имитиращ бетон, за да не се натрапва излишно на каменната визия на сградата.

Тъй като е предвидено да се ползва основно лятото, проектирахме чупещи се врати, които да могат да затватят цялото барбекю през зимата. Втората им функция е да предпазват от течение, когато духа силен вятър. 

БАРБЕКЮ интериор

плаж, БАСЕЙН, интериорен дизайн на къща с двор

Плажът към басейна е с подова настилка декинг. Има съвсем лек наклон към къщата, за да отведе дъждовната вода в линеен сифон, който е монтиран по цялата дължина. Капакът на сифона е направен от същия материал, от който е направен декингът и за това не се забелязва. 

 

Басейнът

Басейнът се намира на четири мерта от фасадата на къщата, което предоставя много свободно място за поставяне на шезлонги, чадъри и пуфове, които са големи и много удобни. 

Дървената плоскост на фасадата прегражда ниша, в която сме монтирали закрит летен душ. По този начин се оформя външна душ кабина, която преградихме с декинг. Вътрешната и част е със същият камък, който е използван и на фасадата. Важно е да се отбележи, че това е зидан камък, а не облицовка.

Разстението, което виждате на фасадата се нарича глициния, и ако ви харесва можете да прочетете повече за него тук: глициния

Всяка от спалните е с пряк, директен достъп до двора и басейна. По този начин всеки може да излезе на двора, когато пожелае без да заобикаля или да пречи на другите.

Интериорен дизайн на къща с двор + Плаж

Останалата част от плажа на басейна е направена от големи плочи врачански камък с фуги от жива трева. Напояването е в самите канали на тревата и е свързано с останалата поливна система на двора. Фугите с тревата са на нивото на ливадата до басейна и преминават направо в нея.

Запазихме дърветата

Запазихме дърветата, които бяха в двора и предвидихме да се засеят още. Най-хубавата череша, която ни спасяваше в летните горещини расте в двора.

 Половината къща обшихме с камък , а другата половина изцяло в дърво. По този начин дизайнът получи концепция и посока.

В общи линии, в дизайнът на двора и къщата, сме залагали на топлите цветове, уюта, растенията и тревата. Постарахме се да я направим, да изглежда непреходна, и да не е  модерна, защото на модерните неща им минава модата. Този вид дизайн никога няма да изглежда демоде. Това е част от наша философия, която изповядвахме в работата по къщата и дизайна на двора.

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН НА КЪЩА С ДВОР

цялата ситуация

Дизайнът на къщата с двора разработихме с много любов и търпение, както и с много нерви и главоболия, но наистина накрая бяхме доволни от свършената работа.

Заварихме тази къща на ниво основи, басейнът го нямаше, барбекюто също, дори и ограда нямаше. Наложи се да започнем от нулата. Направихме гаражите,  иззидахме ги с камък, оформи се алеята към задният вход на двора.

Търсихме място на барбекюто (Дали да е като бар до басейна, или да го решим по друг начин?). Все пак посочихме мястото и се получи добре. 

 

Дизайн на басейн

Басейна е проектиран с детска част (по-плитка) има и широко стълбище, както и кръгло джакузи. За по-голямо улеснение предвидихме автоматично покривало, което се затваря с дистанционно. Повечето покривала за басейни са навити на ролка и стоят видими до тях. Всяка вечер трябва да покривате басейна ръчно. Нашето е монтирано на дъното на басейна и изплува само с едно натискане на копчето. Покривалото пълзи  по повърхността на водата и затваря целия басейн.

Всяко такова покривало запазва температурата на водата, всяка вечер, с около 5 градуса. Без него водата изстива много бързо и сутрин е изключително студена.

Интериорен дизайн на къща с двор + голям басейн

Решихме къщата да бъде на един етаж, разлята и широка, но не и висока. Спестихме на клиентите стълби, които да изкачват всеки ден. Рано или късно годините напредват и всяко стъпало се превръща в препятствие. Спестихме им го.

Направихме къщата и дизайна на двора функционален и лесен за обитаване. Почти няма стълби.

Тераса към басейн

или малка, покрита част от плажа 

Терасата към басейна е всъщност вход към фитнеса. Пред него сме поместили градински диванчета с масичка за кафе. Това малко кътче ще създаде атмосфера и уют, когато завали кратък летен дъжд или ще предпазва нашите клиенти от силното слънце. Вратите на фитнеса са плъзгащи, така че да не създават конфликтна зона при отваряне. 

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН НА КЪЩА  – заден двор

Задният двор всъщност води към централния вход на къщата и представлява алея, която оформихме с шлайфан бетон с фуги, пълни със камъчета (мраморна мозайка).

Бамбукът, който озеленителната фирма не пожела да посади щеше да пасне идеално на визията, както виждате. За съжаление понякога дори и ние вдигаме ръце от някои фирми, с които ни налагат да работим.

Все пак се надявам един ден да видя тази прекрасна алея изпълнена точно както сме я проектирали. 

От някои ъгли на покрива на къщата спуснахме вериги с декоративна цел. По фасадата на къщата монтирахме пълзящо осветление тип аплик.

ДИЗАЙН НА ОГРАДА

 

Дизайнът на оградата си кореспондира с фасадата и цялостният дизайн на къщата. Предпочетохме да я иззидаме с дялан камък от Горно Дряново

Дизайнът на оградата и двора дават възможност да се оформи паркинг за няколко коли пред двора на къщата. По-точно до входа на двора.