Какво трябва да знаете за проектирането на интериор в черно:

Нашата фирма за интериорен дизайн представя този проект за модерен интериор в ахроматични цветове.

Къде? – СОФИЯ

И по-точно? – ХИПОДРУМА

Колко? – 120 m2

Фотограф: Евгени Иванов 

Любопитно! – Нашият проектиран апартамент в черно е в същият жилищен комплекс, като интериорният проект на бюджетен апартамент.

фирма-за-интериорен-дизайн-разпредление
фирма-за-интериорен-дизайн-разпределение-low

Black Black Black

проектиране-на-интериор-дневна
проектиране-на-интериор-на-дневна-low

Нашите клиенти имаха изградена цветова концепция за това как искат да изглежда техният нов дом. Успяха да ни изненадат с избора си – черно. Както ще видите в описанието на всяко едно помещение в този интериор това е преобладаващият “цвят” с доста съпътстващи нюанси на графитено сиво. Проектиране на интериор в черно – това не е често срещано задание във фирма за интериорен дизайн. Ако до момента сме ви заинтригували и искате да видите, разберете и усетите как може един ахроматичен, лишен от цвят интериорен дизайн да не е зловещ, а точно обратното модерен и уютен може да продължите с четенето.

Проектиране на интериор на дневна

In Black

Фирма за интериорен дизайн Dapchev Design

фирма-за-интериорен-дизайн-тв
фирма-за-интериорен-дизайн-дневна-тв-low

Всекидневната заема 23 м2 от цялата площ на този интериор. Тя е разделена на две функционални части – хол и трапезарията. Цветовата схема тук е, както във всички останали помещения в този интериор – черно и сиво. Тавана решихме в бял цвят. В този интериор пода е решен във всички помещения да бъде синхронизиран и еднакъв – мокет. Пред него е ТВ стената, която е със стъклен финиш. За целта използвахме лакобел в черен цвят, зад който вградихме телевизора. Магията е в това, че цялата стена е черна, но само в зоната на телевизора боята на лакобела е свалена по химически път. По този начин се постига луксозен ефект. В долната част нашият интериорен дизайнер интегрира и био-етанолова камина, която допълнително да допринесе за уюта и атмосферата. Както вече споменахме главното предизвикателство при проектиране на интериор в черно е да запазим усещането за уют и същевременно да има тази строгост на цвета.

Personal Touch

 

При проектиране на интериор избраната от клиента фирма за интериорен дизайн неизбежно се превръща в член на семейството за определен период от време. Това до някъде е така защото, за да се изпълни даден интериорен дизайн по най-перфектният начин той трябва да има нотка на лично отношение към клиента, който е поверил дома си. Нашата фирма за интериорен дизайн винаги спазва това правило.

фирма-за-интериорен-дизайн-карта
фирма-за-интериорен-дизайн-карта-low
интериорен-дизайн-карта

Оказа се, че нашите клиенти имат изключително хоби и са обиколили света пътувайки заедно с децата си. Поради тази причина решихме да интегрираме карта на света на стената зад дивана, на която ще могат да поставят снимки от всичките си пътешествия. Избрахме именно това място, тъй като е най-видимо и минавайки винаги ще е пред погледите им.

проектиране-на-интериор-на-спалня
проектиране-наинтериор-спалня-low

Проектиране на интериор на спалня

In Black

Фирма за интериорен дизайн Dapchev Design

В интериора на спалнята концепцията е сходна, както в останалите помещения. Подовата настилка е мокет, а цветовата схема е отново същата. Проектиране на интериор на спалня в този стил трябва да не излъчва мхонохромност поради тази причина добавихме и дървесни детайли. Гърба на дрешника в спалнята решихме да бъде с интересна ламперия, в която включихме нюанси на графит и избелен дъб. Между вратата водеща към спалнята и входа към дрешника добавихме огледало, което беше съобразено с разположението и наклона на тази ламперия. В този интериорен дизайн на спалня решихме да разположим две нощни шкафчета в дясната от едната страна на леглото и две от другата. С годините и натрупаният опит в интериорният дизайн се убедихме, че колкото повече се разбива традиционното, толкова по-интересни решения се появяват на хоризонта.

Срещу спалнята разположихме тоалетка, за която използвахме същият материал, като ламперията на дрешника. Шкафа за съхранение е конзолен. Във всеки модерен интериорен дизайн присъстват все повече конзолни мебели. Все пак колкото по-малко неща стигат до пода, толкова по-лесна става и поддръжката и почистването на интериора. Огледалото във формата на полу сфера се вписа много добре в този интериорен дизайн, подчертавайки естествения завършек на завесите и оптически уголемявайки пространството.

фирма-за-интериорен-дизайн-тоалетка
фирма-за-интериорен-дизайн-тоалетка

Проектиране на интериор на детска стая

In Black 

Фирма за интериорен дизайн Dapchev Design

интериорен-дизайн-детска1
интериорен-дизайн-детска1-low

Главната ни цел при проектиране на интериор на детски стаи е тя да отразява хобитата на детето. В конкретният случай в този интериорен дизайн имаме телескоп, което е интересно хоби на такава възраст. Основната цветова гама продължава да бъде сиво и черно, но сме интегрирали и синьо. Подовата настилка отново е мокет. При проектиране на интериор на детска стая задължително е и предвиждането на място за съхранение. В тази стая проектирахме гардероб в два различни, контрастиращи нюанса сиво, който да се изработи от лакобел.

Въпреки, че втората детска стая в този интериорен дизайн е за момиче искахме да избягаме от обичайно използваните цветове, които може да видите навсякъде. Отново заложихме на сивото с детайли в син цвят. Стената до леглото е боядисана в 3 нюанса сиво в различни геометрични форми. Гардеробът в тази стая е проектиран от лакобел, както в предната детска стая.

проектиране-на-интериор-детска2
проектиране-на-интериор-детска2-low

Интериорен дизайн на баня

In Black

Фирма за интериорен дизайн Dapchev Design

проектиране-на-интериор-на-баня
проектиране-на-интериор-баня-low

Първа баня

 

Първата баня в този интериорен дизайн на апартамент е проектирана с плочки с размер 1.20 х 60 см. Използвахме само черни аксесоари за баня, за да внедрим основната цветова схема и да постигнем желаната повтаряемост. Основен интересен детайл е ЛЕД лентата, която интегрираме във фугата на плочките. Вграденото шкафче до мивката всъщност скрива щранговете за водомерите. Когато дойде време за отчитането им, то може да бъде лесно изкарано и върнато обратно на мястото му. При проектиране на интериор нашата фирма за интериорен дизайн винаги залага както на ергономията, така и на визията във всяко едно помещение.

интериорен-дизайн-баня
интериорен-дизайн-баня-low

Втора баня

 

Във втората баня в този интериор сме използвали същите плочки както в предходната и в кухнята. Вярваме, че трябва максимално да се намали използването на различни видове плочки, независимо дали са в различни помещения.

Огледалото зад мивката е вградено и е на нивото на плочките около него.

Във всеки интериор има хардуер, който не изглежда особено приветливо и най-доброто решение е да бъдат скрити. Точно поради тази причина в този интериорен дизайн на баня проектирахме огледален шкаф, в който вградихме тези уреди. По този начин не изневеряваме и на вярването ни, че ергономията не трябва да омаловажава визията.

интериорен-дизайн-на-дневна-сравнение проектиране-на-интериор-дневна
интериорен-дизайн-на-дневна-сравнение-low проектиране-на-интериор-на-дневна-low

Сравнение на изпълнението и 3Д визуализация 
Фирма за интериорен дизайн Dapchev Design

 

В тази статия за проектиране на интериор в черно искаме отново да акцентираме на сравнението с 3Д визуализация и изпълнение. Благодарим и на клиентите, че ни се довериха да поемем ремонтите дейности по изграждането на новият им дом и постигнахме тази прилика между интериорен проект и изпълнение. Нашата фирма за интериорен дизайн винаги държи на детайлите, които изграждат завършеният финален резултат.