спалня с интериор в градски стил

Спалня с интериор в градски стил в София -10m²

Проектът на спалня, с интериор в градски стил, започнахме с голямо удоволствие, въпреки малките размери и съответните  нищожни възможности. Все пак, в голяма стая всичко можеш да подредиш. Заданието беше да бъде възможно най-уютна, което пък не е чак толкова трудно при спалните, особено, когато са малки – това ни успокои.

В този интериорен дизайн трябваше да има огледало, тоалетка, голям гардероб и повече обеми за съхранение.

И ние започнахме да проектираме спалня – интериор в градски стил. 

Първо направихме функционалното зониране и определихме ходовите линии.  Осъзнахме с колко малко място разполагаме, нямаше място за нищо, но това ни амбицира. Направихме компромис със размера на леглото. Не е 160см широчина, но и 140см са перфектни за толкова малка стая.  Разбира се матрака се повдига и отдолу може да се съхраняват дрехи. 

Нашият интериорен дизайнер заложи подова настилка от орехов паркет, в натуралният му цвят, който е светлокафяв, към оранжев. Използвахме го и по тавана. Искахме да не се вижда бяла боя в тази стая. Именно за това облякохме останалата част от тавана с тапицирани елементи. Просто решихме тапицираната табла да премине от стената по тавана. Как ще се почистват ли? Много лесно, панелите могат да се свалят и да се перат в пералня. Използвахме два цвята текстил за панелите. Единият малко по-тъмен от другия, но и двата много близки, за да избягаме от кичозните контрасти. В някои случаи е много важно да се избягват контрастите.

Тук можете да прочетете още повече за контрастите в цветознанието.

Ефектът на огледалото

Вместо нощно шкафче решихме да сложим тоалетка от едната страна на спалнята, а от другата пуснахме огледалото по цялата стена до гардероба. Така постигнахме лек визуален ефект, че стаята е по-голяма.  Сякаш зад спалнята има друга стая, а гардеробът преминава в нея.

По тавана, в дървената му част, пуснахме спотове с външен монтаж. По-лесно се монтират, а и искахме да акцентираме. Тук е много важно да отбележим, че винаги, когато решите да използвате осветление с външен монтаж, както в нашият случай, трябва да сте сигурни, че вратите на гардероба ще могат да се отварят. 

Интериор на спалня гардеробът 

Гардеробът е с четири големи врати, които започват от пода и стигат почти до тавана. Над тях има елемент, който пада на нивото на спотовете, така че вратите да се отварят под тях. Иначе визуално изглеждат, като че са до тавана. Вътре в гардероба има както обеми за сгънати дрехи, така и за окачени. Разбира се има и чекмеджета, които са много удобни, когато искаме да подреждаме бельо и по-дребни дрехи. Чекмеджетата остават скрити зад вратите. 

Направихме страницата на гардероба, която е видима от към страната на вратата, от същият материал, който използвахме при фронталната част. Това оформи целият обем и даде по-завършена визия. 

Искахме да има завеси. Заложихме на традиционният избор. Две прердета – тънко и дебело. За тънкото използвахме воал, а за дебелото груб плат с по-отчетлива структура. 

спалня с дизайн в градски стил

Срещу спалнята проектирахме голям шкаф, който обхваща цялата стена. Разделихме фронталната част на подрамки, но всъщност вратите са от пода до тавана. Шкафът е плитък, едва 30см, но много подходящ за съхранение на сгънати дрехи, книги и други вещи. Телевизорът интегрирахме в шкафа, като той е монтиран на стойка, която може да се накланя или върти. От дясната страна завършихме шкафа с отворена част за съхранение на книги. 

Това е нашето дизайнерско решение за интериор в градски стил.  Ако ви е харесало можете да разгледате другите проекти в нашето портфолио.