Имате нужда от интериорен дизайн или от визуализиране?

Интериорен дизайнер ≱... Визуализатор

Както на нас, така и на повечето ни колеги интериорни дизайнери се е случвало да попадат на клиенти, които нямат нужда от интериорен дизайн, а от визуализатор.

Разликата между двете професии е кардинална! За да може и вие да се убедите от кое точно имате нужда и да се причислите ще опишем 2 профила.

нужда-от-интериорен-дизайн-сравнение

Какво е интериорен дизайнер:

  • Интериорният дизайнер е специалист, който се занимава с проектирането и планирането на интериорите на сгради. Например домове, офиси, ресторанти и т.н.
  • Тяхната работа включва избор на цветове, мебели, осветление, материали и декорации, които да се използват в интериора.
  • Интериорният дизайнер работи с клиенти, за да разбере техните изисквания и предпочитания и да създаде интериорен дизайн, който да отговаря на техните нужди.
  • Те създават чертежи, скици и спецификации, които да бъдат използвани от строителите и изпълнителите по време на реализацията на проекта. В някои случаи дизайнерите имат назначени строители, които да изпълнян заложените проекти. DAPCHEV DESIGN изпълнява проектите си със собствена строителна бригада.

Визуализатор в сферата интериорен дизайн:

  • Визуализаторът на интериорни дизайни е специалист, който се фокусира на визуалното представяне на интериорни проекти.
  • Тяхната работа включва създаването на компютърни графични визуализации, които показват как ще изглежда интериорният дизайн в реалността.
  • Визуализаторите използват софтуер за 3D моделиране и визуализация, за да създадат реалистични изображения, анимации и виртуални разходки през интериора.
  • Техните визуализации са полезни инструменти както за клиентите, така и за самите дизайнери, за да визуализират и разберат по-добре предложените концепции.
нужда-от-интериорен-дизайн-3D

Как да изберем интериорен дизайнер? Да го изберем ли пред визуализатора?

Много често идеята на подобни постове е да разясни основната разлика. Всеки интериорен дизайнер би предпочел да му се доверите, вместо да го затрупате с хиляди изисквания, които имате и си представяте в новия си дом. По този начин ограничавате креативността и изпускате решения, които само професионалист би могъл да ви даде. Ако имате нужда от интериорен дизайн, който е ергономичен, функционален спрямо вашите потребности, красив и приветлив – то тогава по добре се доверете на избраният от вас интериорен дизайнер. Той ще ви бъде полезен само и единствено ако му се доверите и работите заедно.

-проект-на-интериорен-дизайнер-спалня-low.jpg

Защо да визуализирам идеите си за интериорен дизайн? Какво ще получа?

Ако обаче не успявате да се доверите на интериорен дизайнер, то тогава най-добре да наемете визуализатор. Той ще пресъздаде всички идеи в главата ви по най-добрият начин. Така ще можете да му казвате как си представяте всичко в новият ви дом и той да го превърне в една реалистична визуализация, която да удовлетвори нуждите ви. Така ще може ясно да си представите идеите си. Визуализаторът няма да ви предложи нещо, което вие не сте си представяли или да настоява за идея, която има, защото просто това не е неговата работа. Ако се нуждаете от интериорен дизайн точно по ваша представа това е вашият правилен избор.

нужда-от-интериорен-дизайн-3D -проект-на-интериорен-дизайнер-спалня-low.jpg

Последният фактор, който трябва да вземете под внимание е: Кой ще изпълни вашият интериорен проект?

 

Много студиа за интериорен дизайн имат опцията за изпълнение на проекта, който са създали, което е логично. Кой би могъл да изпълни проекта по-добре от дизайнера, който го е създал? Ако се нуждаете от интериорен дизайн, който да е изпълнен до най-малката подробност по предварително създаден проект. Това може да се случи само с интериорен дизайнер. Ако все пак сте избрали визуализатор, който да пресъздаде мечтите ви в красиви 3Д визуализации сега е момента да помислите – кой ще изпълни всичко това?