Модерен интериорен дизайн на апартамент

Модерен интериорен дизайн на апартамент

Какво трябва да знаете за този интериорен проект:

Модерен интериорен дизайн на апартамент

Къде? с. Панчарево

Колко? – 100 m2

Интериорен-дизайн-разпределение
Интериорен-дизайн-разпределение
модерен-интериорен-дизайн-на-хол
интериорен-дизайн-минимализъм

Този апартамент е с изключително минималистичен и модерен интериорен дизайн. Това беше едно от основните изисквания на нашият клиент. Преобладават изчистените линии без никакви излишни елементи. Използваните материали в него се преплитат и образуват едни интересни форми, но в стила на минимализма.

Всекидневна

Модерен интериорен дизайн на апартамент

Всекидневната е разделена на две основни функционални части разделени със шкаф. Едната от зоните е предназначена за почивка и отдих пред телевизора. Клиентът ни искаше да има място, на което да може да се усамоти пред телевизора или с книга на удобното кресло.

Пода в помещението е решено изцяло в мрамор. Както виждате това е преобладаващият материал в този модерен интериорен дизайн. Библиотеката и шкафа са по проект на Интериорен Дизайнер ЕОД. Изработени са от МДФ фурнир и МДФ боя. Осветлението в това помещение е решено с вградени карданни луни, които са с уголемен размер. Гамата на това пространство е съставена от 3 основни елемента – графитено сиво, което е имплементирано в шкафовете и меката мебел, дървесно кафяво като втори елемент в библиотеката и бяло, което е концентрирано в мраморният под, стените и тавана.

Модерен-интериорен-дизайн-трапезария-л
интериорен-дизайн-трапезария

Втората функционална част

 от всекидневната е с предназначение на трапезария. Зад дивана до трппезарната маса сме заложили акцента на помещението. Стенна композиция от мрамор със скрито лед осветление проектирано специално за този модерен интериорен дизайн. За да подчертаем още повече този интериорен дизайн решихме да използваме френски прозорци, по този начин всички ще се наслаждават на красивата гледка отвън. Меката мебел и в тази част на помещението е решена в графитено сиво, което се съчетава добре със шкафовете на кухнята.

модерен интериорен дизайн на апартамент без л модерен-интериорен-дизайн-хол
интериорен дизайн на хол интериорен-дизайн-на-хол

До такава степен изпълнихме това желание на нашият клиент, дори успяхме да скрием гъбата и препарата за миене на съдове. Зад мивката проектирахме ниша с контра тежест точно поради тази причина. Всички шкафове са със специален HK механизъм. Това е така нареченият “клапващ” механизъм, който се нуждае от много малко пространство над шкафа, за да се отвори напълно. Плотовете са от технически камък, а плота за хранене от компакт ламинат. Този материал и изключително препоръчителен поради anti scratch покритието си. Всички врати на шкафовете са проектирани от МДФ. Използването на ПДЧ в случая не беше опция.

Кухня

Модерен интериорен дизайн на апартамент

Кухненският бокс отговаря на цялостния изчистен минимализъм, който беше основното изискване на нашият клиент. Този модерен интериорен дизайн на кухня има за основна цел да бъде и да изглежда подредена, без излишни уреди или предмети, които да нямат предназначено за тях място. Всички уреди са вградени. 

Баня 1

Модерен интериорен дизайн на апартамент

 

Както вече сме споменавали в много други наши проекти. Вярваме, че използването на много различни гранитогресни плочки е грешка. За стените използвахме истински мраморни плочи с размер 60 х 60 см, а за пода използвахме плочки с размер 60 х 60 см в подобен графитено сив нюанс, както във всекидневната и кухнята. Тоалетната чиния в тази баня е конзола с вградено казанче. Зад нея вградихме и ниша, като интересен акцент, който да подсили визията на интериорният дизайн на тази баня. Осветлението, както във всички останали помещения е вградени карданни луни. И двете огледала в банята са вградени на нивото на плочките. За да запазим тематиката на целия интериор и да присъстват трите основни цветови компоненти – сиво, мрамор и дърво, решихме да направим пода на душ кабината от гранитогрес имитиращ дървесина.

интериорен-дизайн-на-баня
интериорен-дизайн-на-баня
интериорен-дизайн-на-баня2
модерен-интериорен-дизайн-баня

Баня 2

Модерен интериорен дизайн на апартамент

 

Във втората баня  душ кабината е разположена в ъгъла. По този начин усвоихме по-добре банята и оптимизирахме пространството в нея. Атмосферата е сходна на предната баня – за стените заложихме чист мрамор, а за пода гранитогрес в графитено сиво. Дървесният елемент тук отново е заложен в пода на душ кабината, но и в конзолният шкаф под мивката. Зад конзолната тоалетна чиния заложихме акцент от скрито лед осветление.

Всеки наш интериорен дизайн е реализиран с много внимание към всеки детайл и различните желания на нашите клиенти. Този модерен интериорен дизайн е проектиран изцяло в духа на минимализма. Описали сме основните използвани материали, цветове и каква е била крайната цел.