Интериорен дизайн на спалня Premium #3

Ключов проект на Интериорен Дизайнер Ltd

Интериорен дизайн на спалня Premium #3

Ключов проект на Интериорен Дизайнер Ltd

Какво трябва да знаете за този интериорен проект:

Интериорен Дизайнер Ltd – Проект баварска къща:

Ключов проект на Интериорен Дизайнер Ltd

Колко? – 35 m2

Фотограф: Евгени Иванов 

ключов-проект-на-интериорен-дизайнер-разпределение
ключов-проект-на-интериорен-дизайнер-разпределение
интериорен-дизайнер-коридор
интериорен-дизайнер-коридор-low

В тази статия ще ви разкажем за последната спалня от този ключов проект за Интериорен Дизайнер Ltd. Тъй като това е мащабен проект, който ангажира голяма част от времето и вниманието ни решихме да засегнем всички помещения в отделни статии, тъй като имаме много какво да разкажем за всяко едно от тях. Вече подробно минахме през екстериора на къщата, интериорен дизайн на дневната, PREMIUM спалня едно и две. Нашият интериорен дизайнер, който работи по този проект в продължение на доста дълго време ни разказа за всяко едно помещение до последният детайл.

ключов-проект-на-интериорен-дизайнер-спалня-high
ключов-проект-на-интериорен-дизайнер-спалня-low

Както вече сме споменавали много пъти всяко помещение трябва да има своят закачлив и привличащ вниманието основен акцент, но за него ще ви разкажем след малко.

Този интериорен дизайн е по-модернистичен и изчистен. Използвахме основно топли и неутрални цветове, за да постигнем цялостна уютна атмосфера. Основна роля играят заложените дървесни елементи. В предишните спални в този ключов проект на Интериорен Дизайнер Ltd. заложихме подобни елементи, но по различен начин. Все пак даден интериорен дизайн преди всичко трябва да се разглежда на първо място цялостно и след това част по част.

Интериорен дизайнер - извлича най-доброто от предоставеното му пространство.

Интериорен дизайнер - извлича най-доброто от предоставеното му пространство.

Стена пъзел

Ключов проект на Интериорен Дизайнер Ltd

Подобно на интериорен дизайн на спалня Premium тук също имплементирахме стена пъзел, която е изработена от МДФ фурнир дъб. За да подсилим ефекта “уау” сме заложили различни нюанси и гамата прелива от светло кафяво до сиво графит. Искахме в този интериорен дизайн на спалня усещането да е по различно и за това сме използвали различни неправилни геометрични форми. Нашият интериорен дизайнер, който реализира този проект е изключително педантичен, и както за предната стена пъзел, така и за тази изготви изключително прецизиран чертеж. Въпреки че, гледайки елементите на стената те изглеждат случайно разположени истината е абсолютната противоположност. Все пак това е ключов проект на Интериорен Дизайнер Ltd и не можехме да оставим нищо на случайността.

ключов-проект-интериорен-дизайнер-детайл-стена
ключов-проект-на-интериорен-дизайнер-стена-low

Зад тежко падащата завеса се крият френски прозорци и както всички останали спални, така и тази разполага с достъп до двора и басейна. Все пак целяхме освен визуално всяка част от къщата да е визуално издържана, така тя да бъде и практична за всеки член от семейството.

Отдясно на спалнята се намират гардеробното помещение и банята. Всички врати са “скрити” и изработени от МДФ гланц, така че да изглеждат като една цяла стена и да не се нарушава цялостната хармония.

интериорен-дизайнер-огледало
Ключов-проект-на-интериорен-дизайнер-огледало

Огледалото

Ключов проект на Интериорен Дизайнер Ltd

Третираме телевизора, като една необходимост в днешно време. Необходимост, от която имаме нужда дори в спалните си. Той обаче сам по себе си е едно черно петно на фона на една красива картина, която се опитваме да създадем чрез интериорен дизайн. За да разрешим този проблем скрихме телевизора зад огледалото. По този начин интериорният дизайн е както практично, така и визуално издържан. Как го направихме? Използвахме специална техника и по химичен път обработихме вътрешността на огледалото.

Интересният детайл 

Ключов проект на Интериорен Дизайнер Ltd

Това е спалнята на единственото момче член на семейството. Защо споменаваме това? За да направим интересният ни детайл още по-интересен и ексцентричен добавихме един известен дизайнерски стол. Дизайнерът се казва Gaetano Pesce, а историята е следната:

През 1968г докато Гаетано Пеше е под душа. „Държах гъбата в ръката си“, обяснява италианският дизайнер. „Когато натиснах гъбата, тя се сви, а когато я пуснах, се върна към първоначалния си обем.“ Възникнала следната идея: не може ли един стол да се държи по същия начин? В ателието си в Париж Пеше започва да експериментира с вакуумно опаковане на най-модерния материал за момента: полиуретан. Скоро той разработи модел, противопоставящ се на гравитацията: 4-инчов дебел диск, който, когато бъде изваден от своя PVC плик, ще се издигне от пода в удобно кресло. Подходящо, той го именува “Up”.

Това обаче е крайно нестандартно изглеждащо кресло. Има сферична форма, вдъхновена от силуети на древни богини на плодородието и с табуретка, наподобяваща топка и верига. Всичко обаче има своето значение.

„Това е образ на затворник“, казва Пеше.

„Жените страдат заради предразсъдъците на мъжете. Креслото отразява този проблем.“

Производителят на мебели B&B произвежда креслото още на следващата година. То било компактно и изключително лесно за транспортиране. Абсолютно иновативно.

Но в последствие се появил и проблемът. Фреонът (използван при отварянето на ПВЦ плика) в съчетание с полиуретан бил изключително вреден за озоновият слой. Съответно това налага прекратяване на производството. Но креслото набрало такава популярност, че през 2000г след множество запитвания фирмата производител пуска на пазара ново кресло без използван фреон за опаковката.

 

Общата картинка

 

Това е последната спалня от този ключов проект за Интериорен Дизайнер Ltd. – „Дизайн на къща“.  Вече ви представихме останалите две спални Premium 1 & Premium 2, както и дневната към този интериорен дизайн.