Класически интериорен дизайн

 Интериорен Дизайнер Ltd

Класически интериорен дизайн

 Интериорен Дизайнер Ltd

Какво трябва да знаете за този интериорен проект:

Класически интериорен дизайн:

Ключов проект на Интериорен Дизайнер Ltd

Колко? – 35 m2

Фотограф: Евгени Иванов 

разпределение-на-класически-интерироен-дизайн
разпределение-на-класически-интерироен-дизайн

Classic interior

Този класически интериорен дизайн е вдъхновен от стара София. Красотата на запазените сгради от миналото, които са разпръснати из цяла София, но сякаш най-концентрирани в някои тихи улички в центъра ни въздействаха и решихме да приложим тази носталгична нотка от миналото. Освен това този интериор се намира в центъра на града, в сграда строена през 30те години на миналият век. Вярваме, че архитектурата и входовете трябва да са в хармония с интериора, който проектираме. Представете си красива старинна сграда от 30-те и модернистичен интериор… просто не звучи добре.

Класически интериорен дизайн на 
Дневна

 

Меката мебел също е изцяло изработена по поръчка. Платът, който избрахме е наподобяващ кадифе, а цвета е избран така че да пасне с цвета на стените и да няма неправилен контраст. Акцентът, който добавихме е пепитен фотьойл, който идеално се допълва с дивана. Първоначалната  идея за дизайна на апартамента беше мебелите и преместваемите обекти да са по-модерни, а стените пода и тавана да придават ретро излъчването, което търсим.

хол-интериорен-дизайнер-нов-проект
класически-интериорен-дизайн-хол-хор2
класически-интериорен-дизайн-библиотека
библиотека-интериор

Всички мебели в този апартамент са изработени по поръча от боя мат МДФ. По този начин всичко пасва и е в идеалните размери за дадените помещения. Едно от изискванията на нашият клиент беше да има библиотека, за да съхраняват цялата си литература. Проектирахме я от пода до тавана с внушителни размери. За да е изцяло използваема добавихме и стълба от масив захваната към метална релса изработена от ковано желязо над самата библиотека.

Класически интериорен дизайн на 
Кухня

 

Кухнята абсолютно резонира с останалата част от апартамента и е в този носталгичен по-ретро стил, към който сме се стремели. Материалът, който сме използвали за кухнята, разбира се е МДФ. Плотовете решихме, да са керамични и да наподобяват мрамор. За всички врати в кухнята сме използвали BLUM & AVENTOS механизми.

интериорен-дизайн-на-кухня
интериорен-дизайн-на-кухня-2
интериорен-дизайн-мивка-22
Интересен детайл е решението ни за отцедник зад мивката. Той е внедрен в плота и почти незабележим. Плочата с изрязани кръгове, която е зад мивката може да се махне и премести, така че пространството отдолу да се почисти.

Има две неща, които правят даден интериорен дизайн безвременен: усещането за история и парченце от бъдещето.

Класически интериорен дизайн на 
Детска

 

Детската стая се различава от остатъка от апартамента цветово. Решихме я в син цвят, за да придадем това усещане за закачливост и да придадем детски дух на стаята. Същевременно искахме да запазим и усещането за класически интериорен дизайн и както в останалата част от апартамента добавихме декоративни первази и декориран таван. Мебелите са изработени от МДФ боя. 

интериорен-дизайн-детска-стая1
интериорен-дизайн-детска-стая2low

Забелязваме тенденцията, че клиентите ни много често спестяват от детската стая за сметка на цялостният бюджет. В този случай това не беше така. Тук сме вложили също толкова детайли и внимание към детайла, както във всички останали помещения.

класически-интериорен-дизайн-детска-стая-2
интериорен-дизайнер-класически-интериор-детска
класически-интериорен-дизайн-визуализация2 интериорен-дизайн-на-спаля
класически-интерироен-дизайн-визуализация2-low класически-интериорен-дизайн-спалня

Класически интериорен дизайн на 
Спалня

Спалнята е едно от помещенията, които всички не смятат за важни, но наистина това не е така. Колкото и малко време да прекарваме в тях трябва да се чувстваме уютно. В този интериорен дизайн на апартамент спалнята не само е класика, но и излъчва топлота и приветливост. 

интериор-на-спалня
интериор-на-спалня-low

Топлите нюанси и неутралните цветове придават усещане за уют. Стените и таваните са декорирани, както в останалата част от апартамента, дори тук се усещат много по-наситено. Мебелите са изработени от МДФ фурнир. Леглото е изцяло тапицирано със сваляща се дамаска, така че да може да се пере без междувременно да създава какъвто и да било дискомфорт. Към спалнята има и отделно помещение, което е предвидено за гардеробна. Това осигурява достатъчно място за съхранение и интериорният дизайн не страда от излишно натрупване на излишни вещи, които няма къде да сложим.

интериорен-дизайнер-детайлна-снимка
детайл-интериорен-дизайн11-low

Наш любим акцент са нощните лампи на Foscarini – Gregg. Те идеално паснаха на идеята ни за модерни мебели и преместваеми обекти и класика изразена в стените, пода и таваните. Както много пъти до сега сме казвали – важно е всяка стая да има забележим, ексцентричен акцент. По този начин придавате завършен вид на помещението. Това е черешката.

Класически интериорен дизайн на 
Баня

Баните в този класически интериорен дизайн са проектирани, така че да резонират с останалата част от апартамента. Плочките са в бежов цвят имитиращи мрамор. В голямата баня душ частта е отделена със стъкло, а нивото на пода е отделено с по-нисък праг, за да не излиза вода към останалата част на банята. Под плочките на пода интегрирахме и подово отопление, за да може пода винаги да е топъл и плочките да изсъхват много по бързо от обикновено. Шкафа под мивката е изработен от фурнировано ПВЦ. Ъгловите рафтове над нея са изработени от същият материал.

интериорен-дизайн-на-баня
интериорен-дизайнер-баня22
интериорен-дизайн-WC
интериорен-дизайн-на-WC

В малката баня всичко е идентично с мастър банята. Интересното тук е, че шкафа над тоалетната е изработен по поръчка отново от фурнировано ПВЦ. В него са вградени водомерите. Прилагайки това решение със шкафа не само ефективно скривате водомерите, но и създавате малко допълнително място за съхранение, което може да използвате при нужда.