Интериор на дневна от Интериорен дизайнер ЕООД. Представяме на Вашето внимание интериор на дневна, която се намира в голяма фамилна къща. 

Цялата дневна е 102m² и включва три основни зони: 

  • дизайн на кухня;
  • дизайн на трапезария;
  • дизайн на хол; 

Фотофраф: Евгени Иванов

Производство на мебели:   VALIYAN

Къщата е на един етаж и за това дневната се намира на ниво партер, а от нея се излиза директно пред басейна. В отделна статия сме описали дворът, басейна,  барбекюто и спалните 1, 2 и 3, а в тази ще обърнем внимание само на конкретният интериор на дневна, описвайки всяка зона по отделно.

Във всеки интериор на дневна основна роля играе зоната за приготвяне на храна и подходящият дизайн на кухня. Нашият интериорен дизайнер включи в  проекта два основни материала: неръждаема стомана и масивна дървесина от дъб. Кухнята се Състои от две основни части: стена с високи шкафове и полуостров с работен плот.

Интериор на дневна -дизайн на кухня

Дизайн на кухня – стена с високи шкафове

В средата на стената от шкафове, нашият интериорен дизайнер, вгради кафе машина, микровълнова фурна и готварска печка. От дясно на тях има двукрилен шкаф за съхранение, а от ляво вградихме два хладилника с долна фризерна част. Цялата фасада е изпълнена от масивен дъб, чийто дъски са наклонени под 45° и не следват рамките на вратите, а подчертават целият обем. 

Таванът

Облицовахме таванът, в зоната на кухнята, с масивна дървесина. Същата която използвахме и при фасадата с високи шкафове. Вградихме карданни осветителни тела с топла светлина.

Взехме един готов аспиратор, премахнахме слабият му мотор и ползвахме само долната част с филтрите. Облицовахме го по наш дизайн с масивен дъб и стъкло и изведохме мотора в тавана на къщата. По този начин аспираторът придоби по-голяма мощност.

Нисък плот 

Около работният плот изградихме още един, по-нисък плот с височина подходяща за хранене. Той е предвиден за бърза сутрешна закуска с кафе или за едно питие преди вечеря, когато храната все още се приготвя.

В този дизайн на кухня нашият интериорен дизайнер заложи на работен плот от неръждаема, крейцвана стомана, от която се произвеждат професионалните кухни.

В работният плот са вградени готварските котлони, зад които монтирахме закалено стъкло, което да спира пръскането при готвене.

В близост до тях интериорният ни дизайнер вгради малко кошче за боклук, на самия плот, за да може по-лесно да се изхвърлят отпадъците, когато това е необходимо.

Мивката е формирана заедно със самия плот и по този начин няма никакви ръбове, които да задържат вода и мръсотия. 

Има само копче, с което се включва мелачката за боклук, която е инсталирана в сифона на мивката. 

Дизайн на кухня – шкафчетата под плота

Заложихме на дълбоките чекмеджета защото знаем, че са по-удобни отколкото шкафовете с вратички. Вградихме в тях различни разделители за прибори и за чинии, така че да не се разместват при отваряне и затваряне и всичко да остава подредено. 

Челата на чекмеджетата и вратичките са рамкови, което ги различава по дизайн от тези на стената с високи шкафове. Искахме да са различни, за да избягаме от скучността на еднаквата, типова мебел. 

Дизайн на кухня – уредите

Нека да обърнем специално внимание на два от уредите, които заложихме в проекта на тази кухня. 

Това е охладителят за вино на Либхер, вграден под плота и топлото чекмедже, което се намира непосредствено под котлоните.

Идеята е храната да остава топла до самото ù сервиране. Може да се приготвя час, два преди вечерята и все пак да е топла при поднасянето на масата.

Виното пък е с точната температура за дегостация.

Всички уреди, освен хладилника и охладителят за вино, са AEG.

Дизайн на кухня – работен плот

Дребните неща

Във всеки интериорен дизайн имаме нужда от дребни неща, кантарче, хаванче, преса за чесън, ножици, белачки, и други, които обикновено стоят разпръснати навсякъде из Вашия дом и никога не знаете къде са, когато ви потрябват. За това ние проектирахме този шкаф за малките неща, който е вълшебен и в него има всичко.

Върху дъска от масивна дървесина издълбахме формата на инструментите, със специална машина, която се нарича дървообработващ център, и те си паснаха. Така винаги са подредени и чакат в чекмеджето, когато имате нужда от тях.

Интегрирахме  дизайна на трапезарията, като едно бижу в този интериор на дневна. Оформихме една цяла стена с отворени обеми и специално място за вино, за да внесем уют в семейните обяди и вечери.  

Разположена между два прозореца , тази зона се радва на завидно естествено осветление от двете страни на трапезарната маса. 

Интериор на дневна – дизайн на трапезария

Трапезарната маса

Трапезарната маса е масивна и побира десет или почече човека. Kраката са от неръждаема стомана, а за повърхността използвахме технологията „ИНТАРЗИЯ“, която придава завършен вид на плота.

Всеки интериор на дневна и по-специално в трапезарията няма как да минем без дизайнерски столове. Ние заложихме на качеството на Minotti, които са се доказали през многогодишният си опит в дизайна и изработката на мебели.

Трапезарни столове

Интериор на дневна – дизайн на хол

Голяма част от този интериор на дневна се заема от дивана с камината или така нареченият хол. Около 45м². Основните части за които ще говорим са:

  • Диванът;
  • Камината;
  • Шкафът;

Най-важната мебел в този интериор на дневна е диванът. Направихме го от модулни части, които образуват буквата „П“, но могат да бъдат подредени в различни конфигурации. Ние ги разположихме в три групи пред камината, като между тях интегрирахме ниски, холни масички. Основните две, големи холн маси, са поставени в средата. 

Тапицерията е сваляема, като в долната си част се залепва с велкро. Това е много удобно защото може да се свали и да се изпере в пералня. Когато има домашни любимци или при инцидент с разливане, това нейно качество става незаменимо.

Плотовете на холните маси са изпълнени от дъб, а основите са от плътни метални профили.

Диванът

Интериор на дневна – дизайн на камина

Може би вторият по важност елемент от този интериорен дизайн е камината.

Камината е монолитна, мономентална форма, изчистена от излишни подробности, а в нея сме вградили две биокамини, независими една от друга. Така може да се ползва, която поискаме или двете заедно.

Повече за дизайна на отворените камини можете да прочетете в статията в нашият блог.

„Интериорен дизайнер“ ЕООД изработва всички необходими чертежи за мебелите към своите интериорни проекти.

 В обема над камината сме вградили телевизора и шкафчета за съхранение, които се отварят с натискане на пуш бутон.

Обшивката на фасадата на шкафа е подобна на високите шкафове в кухнята, материалът е един и същ.

Интериорен проект – дизайн на шкаф

Благодаря на клиентите!

„Интериорен дизайнер“ ЕООД благодари на клиентите, които ни се довериха и без които нямаше да бъде възможна реализацията на къщата!