Интериор на апартамент от Интериорен дизайнер ЕООД. 

Представяме Ви интериор на апартамент в София

Целият апартамент е 80m² и включва три основни зони: 

  • дизайн на дневна;
  • дизайн на антре;
  • дизайн на спалня;
  • дизайн на баня;

Заданието от клиентите беше да се използват основно студени цветове в сивата гама, но да изглежда уютно, като за семеен дом. Младото семейство чакаше дете и бяха решили да оставят обзавеждането на детската стая за по-късен етап. Поръчаха ни да разработим само зоните описани по-горе и за това в тази презентация ще Ви представим само дневната, банята, коридора и спалнята, към която има гардеробна. 

Интериор на апартамент – дневна

Както в голяма част от апартаментите от ново строителство, така и в този апартамент дневната съчетава в себе си три важни зони: кухня, трепезария и хол. Тя е свързана с коридора, като между тях няма преходна врата. Решихме да я премахнем, за да няма ненужни топлинни разлики в апартамента. 

В голяма част от жилищата собствениците прекаляват с преграждането и монтират врати където е ненужно, от икономия. Смятат, че отопляването на една стая излиза по-изгодно, но ние знаем, че се отразява зле на здравето. Човек привиква с темтературата на топлата стая и когато излезе за да отиде до друга стая тя е по-студена и така човек настива.

В интериорният дизайн има много правила, с които нашата интериорна фирма се съобразява.

Дизайн на кухня -интериор на апартамент

Използвахме трите свободни стени на иначе малкото пространство, за да оформим кухня под формата на буквата „П“.

Освен това направихме долната част в тъмна дървесина, а горната в МДФ светло боядисан. 

Долен ред

Почти целият долен ред шкафчета е зает от вградени уреди. От ляво започваме с шкафа за мивка после има миялна, следва фурна, след нея има шкаф за съхранение с две чекмеджета. На следващата стена има шкаф за вграждане на пералня, а до нея е високият хладилник.

Шкафчето отляво на фурната е оформено с вратичка, която имитира чекмеджета, за да се запази симетрията.

Горен ред 

Изработихме горните шкафчета от МДФ боя, за да се различават от долните. Вградихме кафемашина и микровълнова симетрично на аспиратора.

Дизайн на кухня – работен плот

Работният плот е изработен от гранит „Galaxy„. Той е полиран до огледално черен гранит, който има малки блестящи включвания, като звездно небе. 

Вградихме мивката под плота, за да избегнем ръбовете, които събират мръсотия. Така почистването е много по-лесно. 

Дизайн на кухня – гръб

Кухненският гръб е от черен лакобел, а на него изведохме тройки конткти на всяка стена. 

За нашата фирма за интериорен дизайн е много важно  да залагаме в проектите си много контакти на удобни за домакинята места. За това ние от интериорен дизайнер ЕООД разработваме подробен електро проект, който е съобразен със интериорният дизайн.

Интериор на дневна – дизайн на трапезария

Трапезарната маса събира шест човека. Изчистен дизайн, без излишни подробности, перфектна за семейните вечери или за гости и приятели.  Столовете към нея взехме от ИКЕА.

Диванът

Диванът е с леко разхвърляна визия в сивата гама, с много възглавници и одеала. Заложихме на дълбок ъглов модел, на който може и да се спи инцидентно 🙂

Тапицерията се сваля и може да се пере в пералня. 

В повечето наши проекти залагаме именно на сваляема тапицерия защото е много удобно за всяка домакиня. Много лесно се отлепя и залепя в долната част, а диванът остава свеж през всички сезони.

Предлагаме и опция в която към дивана се ушиват два комплекта тапицерия. Може да е лятна и зимна или просто две еднакви. Това е много удобно, защото може да смените тапицерията с изпрана и чиста, когато искате.

Интериор на апартамент – антре

Антрето е свързано с дневната, без да има врата межту тях. Използвахме този трик, за да увеличим визуално пространството и така дневната изглежда по-голяма. Подсилихме този ефект с дизайна на стените. Боядисахме ги с дебели и тесни хоризонтални линии, които от антрето преминават в хола. По- този начин се обединява пространството и помещенията изглеждат по-големи.

Вградихме голям, плитък шкаф за обувки и връхни дрехи между дневната и коридора. По този начин увеличихме стената предвидена за телевизор. С един куршум – два заека. Това се вижда на плана в началото на статията.

Интериор на апартамент – баня

Почти във всеки нов проект, който започваме, има един голям проблем, който се налага да решаваме още в самото началото. Това е бойлерът. 

Въпреки, че в София има централна топлофикация, повечето наши клиенти предпочитат да има опция бойлер. Това се налага заради безкрайните профилактики на топлофикация през лятото. През този период бойлерът става най-важният уред в апартамента. 

В някои сгради топлофикация въобще липсва и за това няма как да се мине без бойлер.

Бойлерът не е нещо красиво!

Истината е, че това не е най-прекрасният уред и ние предпочитаме да го скрием. Защото няма значение, че сме си купили скъпи плочки за баня, когато един огромен бойлер виси на стената заплашително. 

Повечето хора не обръщат внимание на това и после се чудят защо не им се е получило като на картинката. 

В този проект за баня ние подходихме хитро, като се възползвахме от една ниша в банята. Преградихме я, взехме бойлер с минимална широчина (правоъгълен). Вратата на нишата направихме огледална и по този начин бойлерът остана скрит.  

Интериор на апартамент – спалня

В интериора на този апартамент основната линия, която беше заложена от клиентите беше да бъде уютен, въпреки студената гама на сивкавите цветове. За това ние се постарахме да направим проекта близък  до това как би изглеждал, когато хората живеят в него. Леко разхвърляно с някои дребни елементи, не на място, успяхме да постигнем този ефект. 

Таблата на леглото е отделена от самото легло и е монтирана на стената. На нея са изведени контакти и управление на осветлението. Добавихме USB порт за бързо зареждане на телефони. Самата табла тапицирахме с три близки нюанса на сивото, подредени един под друг.

Сложихме пейка пред спалнята, която е много удобна за ежедневните дрехи вечер, които смятаме да облечем на другата сутрин. 

Направихме нощните шкафчета асиметрични, за да избягаме от скучната симетрия. Едното е с плетена основа и табла, а другото е закрепено за таблата и не стъпва на пода.

Стената зад леглото обработихме с графитен цвят и закачихме две картини асиметрично от едната страна.

Интериор на апартамент – гардеробна

Стаята предназначена за спалня имаше една много полезна архитектурна особеност, от която се възползвахме с голямо удоволствие. Това беше една голяма ниша, перфектна за гардеробна. Преградихме я с плъзгащи се, остъклени врати, и я оформихме с нужните шкафчета и лостове за дрехи.

Използвахме затъмнено стъкло, за да прикрием вътрешността на гардеробната, защото знаем, че е непосилно за когото и да е да я поддържа подредена непрекъснато. По този начин оставихме да се виждат само отделни силуети на дрехи, когато вратите са затворени.

Когато проектираме такъв тип гардеробни в нашето интериорно студио обръщаме много внимание на чекмеджетата. Много често изработваме челата на чекмеджетата от закалено стъкло, за да има видимост към нещата, които са вътре. Това ги прави много по-ергономични и лесни за използване от обикновените чекмеджета.

Интериорен дизайнер ЕООД изработва всички необходими чертежи за производството на мебелите заложени в интериорните проекти.

Благодаря на клиентите!

„Интериорен дизайнер“ ЕООД благодари на клиентите, които ни се довериха и без които нямаше да бъде възможна реализацията на апартамента!