Интериорно проектиране

на бюджетен апартамент

Интериорно проектиране

на бюджетен апартамент

Какво трябва да знаете за този интериорен проект:

Интериорно проектиране на бюджетен апартамент:

Къде? – СОФИЯ

И по-точно? – ХИПОДРУМА

Колко? – 50 m2

Фотограф: Евгени Иванов 

план-разпределение-интериорно-проектиране
план-разпределение
интериорно-проектиране-дневна2
интериорно-проектиране-дневна2low

интериорно проектиране на дневна

Дневната в този интериор е 20 м2, но светлината и хармоничното използване на цветовете оптически придават допълнителен обем. Използвали сме латекс в пастелно зелен цвят за стените, а тавана решихме да остане бял. Латекса е много бюджетно решение за всеки интериорен проект, което обаче изглежда добре единствено ако цвета е внимателно подбран! За пода сме използвали дъбов паркет и английски первази. Това със сигурност не е най-евтиното на пазара, но всеки интериорен дизайнер би ви посъветвал да се спрете на паркет вместо ламинат. Паркета е естествен материал, който се вписва много добре във всеки интериор и е много по-издържлив на износване. Дори с времето, след като се износи неговият чар става още по-видим.

интериорно-проектиране-дневна3
интериорно-проектиране-дневна3low

Интериорното проектиране се превръща в доста сериозно предизвикателство ако предвиденият за него бюджет е ограничен. В никакъв случай това не означава, че задачата е непосилна. В конкретният случай интериорният проект, който ще Ви представим е решен в скандинавски стил.

Важно е още в самото начало на идейния проект да се обсъдят всички детайли, за да може бюджетът да се разпредели пропорционално. В тази статия ще минем през всички помещения, за да се обедите сами, че може да постигнете желаната визия, стилен интериори уютен дом със сравнително малък бюджет. В началото на срещите с клиентът ни нашият интериорен дизайнер, занимаващ се с този проект, обсъди всички идеи, които клиентът ни беше събрал в папка от Pinterest .Винаги държим първо да изслушаме идеите на нашите клиенти, след което обсъждаме кои от тях са приложими, за да стигнем до най-подходящият интериорен проект.

"Детайлите не са подробности. Те оформят интериорният проект"

интериорно-проектиране-мека-мебел
интериорно-проектиране-мека-мебел-low

За меката мебел в нашето бюджетно интериорно проектиране на дневна сме се спрели основно на цветове в сивата гама, типични за скандинавският стил. Диванът е правен по поръчка, но винаги може да откриете и подходящ за вас аналог в IKEA. За TV шкафа сме използвали ПДЧ. Това е най-икономичният вариант за мебелите във вашият интериор и се отразява добре на всеки бюджет. Все пак ако искате точно тази мебел във вашият интериор на дневната да бъде по-специална винаги може да надхвърлите бюджета и да се спрете на МДФ. Този материал е с по-високо качество, по-издържлив е и позволява направата на по-нестандартни форми. Трябва да има баланс между икономията и визията. Плотовете на холната и трппезарната маса са изработени от компактламинат. Това е изключително издържлив и лек материал, който се вписа много добре в нашият бюджетен интериорен проект на апартамент. По-скъпият еквивалент е технически камък.

интериорен-дизайн-спалня-1
интериорен-дизайн-спалня-2low

интериорно проектиране на спалня

За стените, пода и тавана в интериорното проектиране на спалнята сме заложили същите материали и цветове. За да има синхрон в даден интериор трябва да има и повтаряемост на материали и цветове. Така всичко, което сте използвали е взаимно свързано и си кореспондира. Както в спалнята, така и в дневната сме заложили жълти декоративни елементи. Те са нещо малко и на пръв поглед незначително, но след като изберете вашият детайл и го приложите в интериора на всяка стая със сигурност ще забележите осезаема промяна. За нашият интериорен дизайн сме използвали аксесоари от Jysk.

За нощните шкафчета сме използвали МДФ и черни метални профили. Спрели сме се именно на МДФ, защото както вече отбелязахме е важно да има разнообразие на по-скъпи и по-бюджетни материали във всеки интериор. Ако всяка мебел във вашият интериор е изработена само от ПДЧ това със сигурност ще повлияе негативно на крайната визия. Поради тази причина планирането на бюджета е много важно да се направи от интериорен дизайнер, който ще го разпредели пропорционално между всички помещения във вашият интериор.

интерирен-дизайн-на-спалня-зелено1
интерирен-дизайн-на-спалня-зелено1low

Антре

Това е едно много важно помещение за всеки един интериорен дизайн. Както всички знаем първото впечатление е винаги изключително важно и не подлежи на промяна. Това правило се прилага във всяко интериорно проектиране. Антрето е първото, което човек вижда, влизайки в едно жилище и задава първоначалният тон на дизайна и усещането

интериорен-дизайн-на-антре1
интериорен-дизайнер-антре-low

Интериорен проект на кухня

интериорен-дизайн-кухня1
интериорен-дизайн-кухня-low

Кухненският бокс в нашият интериорен проект е свързан с дневната. Спряхме се на П-образна форма, за максимално оползотворяване на мястото. Когато квадратурата в даден интериор е ограничена всеки квадратен метър е от съществено значение. Дъбовият паркет, английските первази и орнамента използван на тавана следват естественото си продължение от дневната в кухненският бокс.

Цвета, който сме използвали за кухненските шкафове отново е пастелно зелено, като цвета на стените в интериорният дизайн на дневната.Както вече отбелязахме всички помещения в интериоратрябва да са взаимно свързани и да има повтаряемост на използваните елементи, материали и цветове.

 Вратите на шкафовете са изработени от МДФ, за да балансираме използването на ПДЧ. Също така МДФ е много по-издържлив материал и силно препоръчваме използването му, особено за интериор на кухненски боксове. За всички шкафове сме приложили и типичният правоъгълен орнамент типичен за скандинавските интериориВсички кухненски уреди включително и аспираторът са вградени. По този начин кухнята изглежда много по-подредена и завършена.

Материалът, който сме използвали за пространството между шкафовете и плота е компактламинат. Той също така е използван и за плотовете на трппезарната и холната маса в дневната.

интериорен-дизайн-кухня2
интериорно-проектиране-кухня-3low
интериорно-проектиране-баня
интериорно-проектиране-баня-low

Интериорен проект на баня

Интериорното проектиране банята беше предизвикателство на първо място заради бюджетът, но и заради ограниченото пространство. За да избягаме от стандартната визия сме използвали плочки с размер 1200х80 см. Използването на по-мащабни плочки за нашият интериорен проект на банята помогна оптически да увеличим обема й. За пространството зад тоалетната чиния решихме да приложим интересен детайл. Чрез водно рязане направихме по-малки плочки с размер 20х20 см.

В интериора на банята заложихме и вграден огледален шкаф. В него има достатъчно място за съхранение на всички хигиенни материали в едно домакинство. Не е случайност, че повърхността на шкафа е именно огледална. В малките пространства използването на огледала е абсолютно задължително. Така създавате илюзията, че помещението е по-голямо.

Ние изключително много вярваме в мотото ни “формата следва функцията”. Всеки детайл, който прилагаме в даден интериорен проект е освен функционален, така и естетически издържан. Над мивката сме вградили огледало с размерите на плочките в банята. Нишата до мивката е направена от технически камък, което също помогна за вместването ни в първоначалният бюджет за този интериор на баня.

интериорно проектиране на бюджетен апартамент – сравнение преди и сега

Успяхме да завършим повереният ни интериор напълно в рамките на първоначално зададеният бюджет. Което както вече споменахме беше предизвикателство за нашият екип, но както ние, така и клиентът ни остана доволен от крайният резултат. Успяхме да постигнем една изчистена финална интериорна концепция.

Ако ви е харесал този интериорен проект за бюджетен апартамент в скандинавски стил може да разгледате още в публикации и портфолиото с нашите проекти.

интериорно-проектиране-сравнение интериорен-дизайн-дневна2-scaled.jpg
интериорно-проектиране-сравнение-low интериорно-проектиране-дневна2