Интериорен дизайн на студио за красота с проект изготвен главно от мъж с гола глава. Представяте ли си какво изпитание преживя нашият интериорен дизайнер? 🙂 Сега сериозно, надяваме се тази презентация да Ви хареса, защото за нас беше удоволствие да изготвим този проект за интериорен дизайн на студио за красота.

Разбира се, първо нашият интериорен дизайнер започна със зонирането на цялото помещение, което се състоеше от две независими пространства, които бяха свързани с дълъг коридор. Всъщност бяха разделени със стена, в този коридор, която бутнахме. 

Общата площ на цялото студио за красота, след обединението на двете помещения, стана 109m2. Нашият интериорен дизайнер направи подробен анализ на архитектурните особености и определи основните зони за работа. В едната половина разположихме зона за изчакване,  четири фризцорски стола, две места за маникюр, два стола за миене на коса, каса и малък скалад зад касата. В другото помещение обособихме две места за педикюр и два отделни козметични кабинета. Обособихме също и място за снимки, което е брандирано с логото на съответната фирма.

Разпределение

На едната стена на коридора, който свързва двете помешения, монтирахме дълги, масивни рафтове за парфюми и козметика и така от коридор го превърнахме в магазин за козметика.

Най-важната зона в този интериорен дизайн на студио за красота е фризьорската.

Нека да започнем с представянето на зона фризьорски салон, която разположихме веднага след зона изчакване. Решихме да подредим столовете по продължението на една стена и всичките да са близо, за да става по-лесно почистването на падналите косми. Все пак разнасянето на коса навсякъде не е особено практично, а и по този начин оформихме визията на цялата стена. 

Използвахме стари рамки за картини и огледала, които бяха в различен стил орнаментика и ги боядисахме в различни цветове. Тогава ни хрумна идеята да вложим попарт стил в цялостната концепция на интериорният дизайн на студиото за красота.

Държа да отбележа, че на  нашата фирма за интериорен дизайн беше възложено да разработим и логото на студиото за красота. От там ни дойде идеята за специална стена за снимки, на която да е изобразено логото на студиото и там да се снимат клиентите след разкрасителните процедури.

Фризьорски салон – интерирен дизайн студио за красота

Интериорен дизайн студио за красота – маникюр

Обособихме зоната за маникюр на отсрещната стена, като се опитахме да утвърдим усещането за стилът попарт  в проекта за интериорен дизайн. Направихме краката на масата червени за да изглеждат по-категорични, като високо червено токче на бизнес дама.  Едното от четирите столчета направихме жълто, а на самата стена подпряхме две големи платна с подрамка, на които има изобразена само по една буква. Това е името на фирмата – студио за красота HD. На колоната между двете работни места направихме три рафта за лакове. Всъщност това са гипсови корнизи, които залепихме на стената. Размерът им позволява да се наредят много лакове, в различни цветове.

Интериорен дизайн студио за красота -зона за измиване

В близост до зоната за маникюр поставихме две професионални мивки за измиване на коса, а зад тях има голям шкаф за съхранение с два рафта за козметика. Обработихме този шкаф със специални масла за дърво за да постигнем ефекта на олющена стара мебел. 

Нашият интериорен дизайнер лично боядиса стената зад двете големи пана. Направи го с два цвята латекс. За нанасянето използва найлонова торбичка, гъбичка за чинии, валяци и каквото още се сетите. Освен това, тогава дизайнерът ни отказваше цигарите, което неочаквано помогна 🙂 

Зоната за грим беше опция, която клиентите искаха да присъства в проекта за интерирен дизайн на този салон за краста. От студиото нямаха намерение да назначат гримьор за постоянно, но искаха да има такава зона, която да бъде специално за грим. Но разбира се както в много случаи се получава – „временното“ се превръща в „постоянно“ и нашият случай не прави изключение. 

В центъра на помещението има голяма носеща колона, която от дефект се превърна в любимото ни местенце. Просто монтирахме едно гримьорско огледало с лампи и една масичка под него. Обикновено гримьорите си имат куфарчета с всички гримове и мазила в тях и за това е масичката, а когато не се използва там винаги може да има букет с цветя или друго украшение. Клиентското място в този случай решихме да бъде висок, сгъваем режисьорски стол.

Интериорен дизайн студиогрим

Интериорен дизайн тудио за красота- каса

Нашият интериорен дизайнер оформи зоната за обслужване на клиенти до склада. Хем преграждаме достъпа, хем използваме това място по най-практичният начин. В склада има малък кухненски бокс, в който се приготвя кафе и фрешове за клиентите. 

За да избягаме от усещането за офис използвахме готов плот, на който му подбрахме крака с три опорни точки. Искахме да стои по-ефирно, по-свободно за да не създава усещане за канцелария, все пак гоним визия за попарт стил. Намерихме гипсова статуетка на главата на Ахил, част от копие на статуята в двореца на остров Корфу в OLX и я боядисахме в ярко жълто за акцент. Много често в този стил се подхожда с лека гротеска, с която не бива да се прекалява, за да стои стилно и изискано и същевременно закачливо и игриво.

За дизайна на фирмата и рекламата 

На стената зад касата монтирахме името на фирмата-студио за красота HD. 

В нашата фирма за интериорен дизайн разработваме, както вътрешен дизайн (интериор), така и външен дизайн (екстериор), а понякога се налага да помагаме на нашите клиенти с разработване на графичен дизайн и реклама. В този случай нашата фирма за интериорен дизайн изработи логото и рекламата на студиото за красота и помогна в цялостната концепция за реклама.

Магазин за козметика в салон за красота. Защо не? Особено когато един от страничните бизнеси на фирмата е за козметика и парфюми. Решхме, че тази търговска площ не е за изпускане, въпреки тясното пространство. 

Подходът между двете основни помещения на този салон за красота е тесен, дълъг коридор, който ние решихме да използваме и за това предложихме на нашите клиенти да заложим в интериорният дизайн магазин за козметика и парфюми. 

Монтирахме три големи греди от масивна дървесина със сечение 20х20см. Искахме да изглеждат груби, обработихме ги с вакса за масивна дървесина, за да не лъщят излишно.  Все пак лъскавото в тази концепция се очаква да са парфюмите.

На стената залепихме два огромни фототапета с черно-бяла снимка на статуята Давид от Микеланджело, а с подходящото осветление засилихме ефекта на фотографията.

С обособяването на тази зона „магазин за козметика“ успяхме да използваме търговската площ на студиото за красота и да създадем още една възможност на фирмата за търговия. С един куршум-два заека. Нашата фирма за интериорен дизайн мисли за всичко.

Магазин за козметика-интериорен дизайн

Интериорен дизайн студио – педикюр

Във всеки интериорен дизайн на салон за педикюр има някои изисквания, с които нашето интериорна фирма трябваше да се съобрази, но също и да запази естетическата визия на студиото. Стилът попарт продължава да се развива и в тази част от салона за красота. 

Интериорен дизайн на функцията

Изградихме подиум, в който са скрити всички ВиК комуникации, облицовахме го с едрогабаритни гранитогресни плочи и върху него поставихме две големи кресла. 

Намерихме креслата в OLX, донесохме ги в София, боядисахме прекрасните им дървени детайли в ярко жълто, претапицирахме ги и ги заложихме в нашият дизайн. Благодарим на човекът от Бургас, който ни ги продаде и ги докара до нашето интериорно студио в София.

Пред креслата има мивки за педикюр и батерии със подвижен душ, които си набавихме от нашите партньори в Герака. Подбрахме мивките така, че на тях да могат да се поставят специалните торбички с ластик, които се използват за педикюр. 

Вратата, която води към другото помещение облепихме с фолио, на което има изобразен стилизиран френски прозорец.

Интериорният дизайн и изкуството

Между двете големи френски кресла сложихме масичка за телефони, питиета и други вещи на клиентите.  На стената зад креслата закачихме две фотографии в разкошни рамки. На едната има снимка на скулптурата Нике от Самотраки, оригиналът на която се намира в Лувъра в Париж.

Другата фотография е на главата на Менелай, която е част от скулптурата „менелай държи мъртвият Патрокъл„, намираща се във Флоренция.

За рекламата

На стената до зоната за педикюр подпряхме голямо платно, което да служи за фон за снимки, когато разкрасителната процедура е завършила. 

Идеята беше нашата фирма за интериорен дизайн да изготви платното и да  го достави на салона за красота, като подарък.

Боядисахме стената зад жълтите кресла с цвета на черен шоколад. Искахме този интериорен дизайн да бъде категоричен и безцеремонен. Това нямаше как да се случи без смели решения. На таваните има френски орнаменти боядисани в бяло, като останалата част от тавана.

От помещението се излиза към приятен заден двор. Това е вторият вход на салона за красота.

Студио за красота – интериор

Козметично студио интериор

Освен педикюра и зоната за снимки в тази зала има обособени още две помещения за козметични процедури.

Те са отделени с стъклени, плъзгащи се врати, на които залепихме фолио със стилизирани френски прозрци. Изискването беше да се осигури интимна среда за козметичните процедури, защото някои от тях не са особено приятни за гледане, а други са дори болезнени понякога. За това личното пространство е задължително в това интериорно решение.

Ако искате да разберете повече за този салон за красота, бихте могли да разгледате тяхната фейсбук страница или да ги посетите на място тук.