Интериорен дизайн на спалня

PREMIUM

Интериорен дизайн на спалня

PREMIUM

Какво трябва да знаете за този интериорен проект:

Интериорен дизайн на спалня PREMIUM:

Колко? – 35 m2

Фотограф: Евгени Иванов 

интериорен-дизайн-на-спалня-стол
интериорен-дизайн-на-спалня

Този интериорен дизайн на спалня е концентриран изцяло върху визията и ефекта „Уау“. В него не сме се съобразявали с бюджет и имахме пълната свобода да творим. Всички използвани материали са най-висок клас. Почти всички мебели са правени по поръчка, за да може да се впишат идеално в нашата концепция за перфектен интериорен дизайн, а други са на известни мебелни дизайнери, които няма да видите в масови интериори. Тази спалня е част от голям наш проект, от който вече ви показахме „интериорен дизайн на дневна“ и „дизайн на къща“. За да припомним – това е голяма фамилна къща извън София, която започнахме от самото й начало. В себе си тя включва 4 спални, хол, трапезна част, фитнес, външен басейн, барбекю, лятно кино и винарна.

Интериорен дизайн на спалня – стена пъзел

Цялостното усещане за този интериорен дизайн се стремихме да е уютно и същевременно стилно. Това постигнахме използвайки дървесните елементи и имплементираните тъмни цветове. За да изглежда дадено помещение по-премиум ние в Интериорен Дизайнер ЕОД вярваме, че трябва използването нa опростени бели латексови стени да се сведе до минимум. Поради тази причина една част от стените в този интериорен дизайн на спалня са облечени в пъзел от МДФ фурнир дъб и МДФ боя в графитено сиво. Самият пъзел е прецизиран до последният детайл дори ъглите му са напаснати, така че да образуват първоначално замислените геометрични форми.

"Всеки интериорен дизайнер е длъжен да направи дизайн, който ще издържи във времето"

"Всеки интериорен дизайнер е длъжен да направи дизайн, който ще издържи във времето"

И двете стени са проектиранис много внимание към точността и детайла от нашият интериорен дизайнер, проектирал тази спалня. За всяка има изготвен изключително прецизен чертеж. Прецизно следяхме за изпълнението им до най-малкият заложен детайл. Това са основните акценти в интериорният дизайн на това помещение.

Интериорен дизайн на спалня PREMIUM – акцентна стена от бял МДФ гланц

 

Стената срещу спалнята решихме в бял МДФ лак. Вратата е също направена от този материал, за да се впише идеално и да не отнема от визията на стената. В нея инкростирахме малки геометрични елементи, които да кореспондират и да са в пълен синхрон с отсрещната стена облечена с МДФ пъзел. Обличайки всички основни стени в МДФ променихме цялостната атмосфера в този проект за интериорен дизайн. Избегнахме белите латексови стени и придадохме усещане за луксозност и същевременно уют. Телевизорът в този интериорен дизайн на спалня е интегриран в облечената в бял МДФ стена. Под него вградихме ниша за всички кабели и съпътстваща техника. Правейки даден интериор е важно да се съобразят и не до там естетически издържаните елементи.

Интериорен дизайн на спалня PREMIUM – под

 

Пода е дъбов паркет, като разбира се напаснахме нюансите на всички използвани дървесни елементи. Особен е момента на преход между паркета в стаята и гранитогесната плочка в коридора. За този преход използвахме вложка от корк, за да избегнем използването на лайсна. Основно наше правило е да избегнем използването на лайсни на пода в помещенията. Вярваме, че това неминуемо убива добрият финален вид на интериорният дизайн в пространствата.

 

В интериорният дизайн е много важно цветовете да са в абсолютна хармония и да бъдат напаснати или да има смислен контраст между тях. Всички поръчани мебели са в цилиндрична форма, което допълнително допринася за усещането на по-премиум интериор. Когато дадена мебел е в овална форма и лишена от всякакви ръбове това моментално покачва цената за изработка. Технологията, времето и сложността на подобни мебели неизбежно ги правят много по-скъпи.Нощните шкафчета са изработени от МДФ боя, а масата разположена пред спалнята  от МДФ фурнир. Също така за да запазим непокътнат дизайна на масата  за дълго време сме добавили и стъклено покритие на плота, а от ергономична гледна точка тя има и две чекмеджета, в които може да се прибере всичко необходимо, за да може тя да е винаги подредена, а не затрупана.

 Мебели по поръчка

 

Мебелите са другата основна и много важна част във всеки интериорен дизайн. Както вече споменахме по-голямата част са правени по поръчка, както има и поръчани дизайнерски мебели. Нощните шкафчета, които сме разположили от двете страни на спалнята са правени по поръчка и са в същият цвят, като графитено сивите елементи в  пъзела на стените. 

Детайл в този интериорен дизайн 

 

Екстравагантните столове, разположени пред спалнята са дизайнерски и поръчани от Италия. Дизайнът е на Hans J. Wegner, който е датски дизайнер. Трикракият стол “shell” е произведен за първи път през 1963 година в много лимитирана серия. Бройките се продават бавно и няма особен интерес към стола. През 90те години обаче интересът към по-разчупени форми в мебелният дизайн се завръща и столът е пуснат за производство повторно през 1997 година.

Осветление

 

Поставеното осветление на нощните шкафчета в никакъв случай не е произволно избрано. Главната идея в този интериорен дизайн е преобладаващата форма да бъде овална. Спазихме това правило и в осветлението на нощните шкафчета. Осветителните тела също са дизайнерски и много висок клас. Спряхме се на Foscarini Gregg.

Общата картинка

И трите спални (Premium 2 и Premium 3) в този интериорен проект са с баня, тоалетна и дрешник. По този начин всяка спалня придобива допълнително ниво на комфорт. Също така е важно да отбележим, че всяка спалня е с френски прозорци и врати с плъзгащ механизъм, за да има спокоен достъп до външният басейн и двора.

Проектирайки такъв интериор всеки малък детайл е от съществено значение. Важно е и всичко поставено в такъв интериор да си кореспондира. Поставянето на самоцелни елементи само би въздействало негативно върху крайният резултат.

Това е едва първата спалня от този мащабен проект “дизайн на къща”. Подробно ще минем през всички останали. Всяко помещение е различно, в различна гама и настроение.