ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР Ltd. БАВАРСКА КЪЩА

Какво трябва да знаете за този интериорен проект:

Интериорен Дизайнер Ltd Баварска Къща

Колко? – 150 m2

Къде? В село до гр. Трън

С Кого? В колаборация с Елена Георгиева

интериорен-дизайнер-фасада2
интериорен-дизайнер-фасада

Интересна История

Интериорен Дизайнер Ltd. баварска къща

 

Историята на този интериорен проект беше много интересна за нас. Когато се срещнахме с клиента ни той току що се беше върнал от екскурзия в Бавария. Именно поради тази причина и заданието ни беше точно това. Другата интересна част е, че къщата, за която той се обърна към нас се намира в с. Цигриловци и преди е изпълнявала функцията на кошара. Единственото, което е било останало е красивата стара зидария от камък, която е била полу разрушена. Неговото желание беше тя да се запази и да се подсили от вътрешната страна със стоманобетон, така че да може да се дострои още един етаж и таванско помещение. Той беше изключително подготвен с книги, стари фотографии на къщи от Бавария и снимки от пътуването му. Имаше много конкретна и ясна представа какъв точно желае да бъде проекта и в каква посока да върви.  Интериорен Дизайнер Ltd. баварска къща е наш любим проект, който изпълнихме с голям интерес имайки предвид и сантименталната му стойност.

Фасада

Интериорен Дизайнер Ltd. баварска къща

 

Фасадата също е проектирана от Интериорен Дизайнер Ltd. Можем смело да твърдим, че фасадата отговаря на всички изисквания, за да може да се нарече  “True Bavarian!”. Къщата се намира на върха на склона на селото, заобиколена от красиви гори и поляни. Абсолютно целият пейзаж около къщата просто крещи Бавария. Както вече споменахме фасадата започва с красив стар каменен зид, който запазихме и помислихме. В горната си част фасадата е изработена от термо бор. Капаците на прозорците също са изработени от термо бор боядисан в зелено. Този материал е много подходящ за фасади, тъй като както говори и името му е издържлив на щетите слънчевите лъчи. Също така се справя и с влагата , като с времето дори става по-привлекателен защото потъмнява и придобива съвсем нов облик. Терасите, в баварските интериори имат изцяло декоративна цел. Тяхната широчина по принцип е предвидена да събира една саксия с цветя. Те не са предназначени да изпълняват функцията на балкон. Ние обаче проектирахме само една от терасите по този начин. Горната тераса има необходимата широчина, за да може да се излиза на нея.

етаж1-интериорен-дизайнер-ltd-high
етаж1-интериорен-дизайнер-ltd-low
трапезарна-интериорен-дизайнер-ltd-проект-баварска-къща
трапезария-2-проект-на-интериорен-дизайнер-ltd-проект-баварска-къща
интериорен-дизайнер-камина-1
интериорен-дизайнер-камина-2

Партерен етаж

Интериорен Дизайнер Ltd. – баварска къща

Партерният етаж в този интериорен дизайн е функционално разпределен на кухня и трапезария с камина. Баварският стил е абсолютно налице до най-малкият детайл. Типичната кокетност, която присъства във всички елементи в един баварски интериор е приложена и тук. Сърцата, които присъстват в дивана и фотьойлите са вложени и в сглобките при гредите до камината. Същото така ако се загледате ще видите, че всяка една сглобка в ъглите образува знак или е вълнообразна. Ъгловите сглобки тук не са оставени на произвола. В Интериорен Дизайнер Ltd. обръщаме внимание дори на най-малките детайли. Използваната дървесина по пода, стените и тавана е парен дъб. Библиотеката и шкафът под нея са вградени в стената. По желание на клиента направихме камината с вградена горивна камера. Въпреки това нашият интериорен дизайнер успя да я проектира, така че да е неразличима от типична баварска камина. Интериорен Дизайнер Ltd. баварска къща е проект изпълнен с малки детайли, за които те първа започваме да разказваме.

Стълбище

Интериорен Дизайнер Ltd. баварска къща

Противоположно на разбиранията стълбищата не са лесната част от един интериорен дизайн. Те са изключително трудоемки за проектиране и включват в себе си много второстепенни части на проектиране, които трябва да бъдат сглобени в едно, за да се получи този завършен финален вариант, който виждате. В този интериор на къща сме внедрили баварската кокетност и закачливост дори в стълбището. То е проектирано отново от масивна дървесина (парен дъб). За да завършим тази приказна реалност внедрихме и библиотека, която се съчета идеално.

проект-на-стълби-интериорен-дизайн
интериорен-дизайнер-стълбище
интериорен-дизайн-на-стълби
интериорен-дизайн-настълби2
интериорен-дизайнер-ltd-проект-баварска-къща-фоайе
интериорен-дизайнер-ltd-проект-баварска-къща-фоайе2

Фоайе

Интериорен Дизайнер Ltd. баварска къща

Във всеки интериор е много важно да има уют, а когато заданието е баварски интериор това изискване става още по-важно. На вторият етаж фоайето води към всички 4 спални в този интериорен дизайн. Това помещение е решено изцяло в масивна дървесина. Обличайки го изцяло в парен дъб нашият интериорен дизайнер запази усещането за типичният баварски стил. По стените, като интересен детайл сме поставили снимки от времето, когато къщата е била все още кошара. Огледалото между двете спални е инкрустирано в дървеният елемент между вратите. Тъй като, в помещението няма достъп на пряка слънчева светлина ако вратите на спалните за затворени сме заложили повече акцентно осветление по стените, като допълнение на амбиентното осветление на тавана.

интериорен-дизайнер-ltd-проект-баварска-къща-спалня1-1
интериорен-дизайнер-ltd-проект-баварска-къща-спалня1-2
интериорен-дизайнер-ltd-спалня1-виз1
интериорен-дизайнер-ltd-спалня1-виз2

Спалня 1 – Жълтата Стая

Интериорен Дизайнер Ltd. – баварска къща

В този проект на Интериорен Дизайнер Ltd. баварска къща, всяка стая има свое собствено наименование. По този начин презентирахме всяка една спалня поотделно на нашият клиент, и на него много му допадна идеята всяка стая да има собствена идентичност. Преобладаващият цвят в тази стая е жълтият, което постигнахме чрез завивките на леглата, хербариите с есенни пожълтели листа и завесите на малки и кокетни жълти цветя. Другото интересно е разпределението на мебелите. Тук освен основният в цялата къща баварски стил преплетохме и нотки от старите български къщи. Леглата са разположени, така че да напомнят на миндер. Тавана и пода в спалнята са изцяло облечени в парен дъб. Нашият интериорен дизайнер реши стените с ламперия и в горната част тапет на жълти цветя, така че да се слее с всички останали елементи. Другата заложена закачка е в ламперията. В тази стая двата елементите на ламперията са заек и морков. Една неразривна комбинация…

Спалня 2 – Червената Стая

Интериорен Дизайнер Ltd. баварска къща

 

Втората стая от този интериорен дизайн е Червената Стая. Цвета преобладава отново в тапета на стените, подбраните картини и в завивките. Тук основният акцент на нашият интериорен дизайн са флоралните препратки. С всички тези цветя се изразява основният цвят в този интериорен дизайн на спалня – червеното. Софита е с типичната баварска комбинация – бяло и елементи с масивна дървесина, като разбира се отново сме обърнали специално внимание на сглобките. Пода е паркет от парен дъб, както и ламперията. Закачката на ламперията в тази стая е цвете. За да повторим препратката към старинните български интериори и тук леглата са разположени, така че да наподобяват миндер.

интериорен-дизайн-на-спалня-спалня2-А
интериорен-дизайн-на-спалня-спалня2-Б
интериорен-дизайнер-ltd-проект-баварска-къща-спалня2-3
интериорен-дизайнер-ltd-проект-баварска-къща-спалня2-3
интериорен-дизайнер-спалня-грийн1
интериорен-дизайнер-спалня-грийн2
интериорен-дизайнер-ltd-проект-баварска-къща-спалня-green2
интериорен-дизайнер-ltd-проект-баварска-къща-спалня-green2

Спалня 3 – Зелената Стая

Интериорен Дизайнер Ltd. баварска къща

В зелената стая цветя се изразява както в тапетите и завивките, така и в карираният диван и килимите на пода. Интересният детайл на повтарящата се във всички стаи ламперия тук е О & Х. В тази стая отново сме заложили на ретроспекцията. Семейството има много интересна и дългогодишна история с тази къща, така че на колкото и места това да се акцентира би било на място. Нашият интериорен дизайнер реши да постави снимки на къщата отпреди да започне преобразяването й.

Спалня 4 – Синята Стая

Интериорен Дизайнер Ltd. баварска къща

 

В тази стая акцентираме цвета чрез фотографиите на стените, завивките и тапетите. Тавана и пода са същите, както и в другите стаи. Както вече много пъти сме споменавали повторението на определени елементи, материали, нюанси и детайли прави един проект взаимосвързан и подреден. Закачливият елемент на ламперията в тази стая е силует на бокал и пика.

интериорен-дизайн-синя-стая-2
интериорен-дизайн-синя-стая1
интериорен-дизайн-синя-стая-а
интериорен-дизайн-синя-стая-б
интериорен-дизайнер-таванско-2
интериорен-дизайн-таванско1
интериорен-дизайнер-ltd-проект-баварска-къща-таван1
интериорен-дизайнер-ltd-проект-баварска-къща-таван2

Таванско

Интериорен Дизайнер Ltd. баварска къща

В днешни дни все повече ни се налага да работим от вкъщи. А ако не е така всеки от нас има нужда от тихо и спокойно място, на което да отиде, за да почете и да се отдаде на мислите си. В този проект на Интериорен Дизайнер Ltd. баварска къща, това е отреденото място за целта. В таванското помещение сме проектирали две библиотеки и кът за четене. За да акцентираме на приказната гледка заобикаляща къщата в помещението решихме да внедрим и прозорци VELUX.